Vacatures

Monument in Noord-Holland? Vraag op tijd subsidie aan.

Tot en met 16 augustus 2018 kunt u nog subsidie aanvragen voor restauratie van rijksmonumenten in Noord-Holland, daarna sluit de indieningstermijn.

 

De provincie Noord-Holland stelt subsidie beschikbaar voor het restaureren van rijksmonumenten die voor het publiek toegankelijk zijn. De indieningstermijn is op 1 mei geopend en loopt door tot en met donderdag 16 augustus 2018, 17.00 uur.

 

De regeling is een ‘tender‘-regeling: nadat de termijn is gesloten, worden de aanvragen ten opzichte van elkaar beoordeeld. Maximaal 50% van de subsidiabele onderhoudskosten wordt vergoed. Het kan verstandig zijn om een lager percentage aan te vragen, omdat de kans van slagen o.a. wordt beïnvloed door de hoogte van het aangevraagde bedrag. Ook de categorie speelt een rol bij de beoordeling, zo zijn er extra punten voor de categorieën boerderij, molens en industrie en religieuze gebouwen. Om hier meer over te horen en uw slagingskans te vergroten, kunt u contact opnemen met onze specialist in monumentenzorg, Hette Hylkema.

Subsidie aanvragen?

Gerelateerd nieuws

07 december 2018
Samenwerking met de Nationale Monumentenorganisatie
19 juli 2018
Extra budget voor Restauratiefondshypotheek
05 juli 2018
Monumentensubsidie Zuid-Holland: 4 aanvragen, 4 toekenningen